Jaunākā recepte vīnogu konservēšanai ziemai. Lieliska uzkoda ar olīvu garšas notīm

Ja tavā mazdārziņā šogad padevusies bagātīga vīnogu raža, nepalaid garām iespēju pārvērst to par gardu uzkodu baudīšanai ziemā.

Šīs ogas ir ne tikai veselīgas, bet arī ļauj radīt daudzus kulinārijas šedevrus. Gatavā vīnogu uzkoda ātri pazūd no galda jebkurā svinīgā pasākumā.

Sastāvdaļas:

450 grami vīnogu;
2 smaržīgo piparu graudi;
5 melno piparu graudi;
30 mililitri etiķa;
2 krustnagliņas;
1 lauru lapa;
30 grami baltā cukura;
15 grami sāls;
300 mililitri ūdens.y

Pagatavošana:

1. Nomazgājam ogas un ievietojam tās stikla burkā, pievienojot krustnagliņas un piparus.

2. Pēc tam burkas saturu aplejam ar verdošu ūdeni un pagaidām 20 minūtes, tad ūdeni nolejam.

3. Nolietajam ūdenim pievienojam cukuru un sāli, tad uzvārām.

4. Ogas aplejam ar etiķi un tad pievienojam tikko uzvārīto ūdeni.

5. Cieši aizveram burkas un ļaujam tām pilnībā atdzist.

Tagad vīnogu uzkoda ir gatava ilgstošai uzglabāšanai. Tā noteikti iepriecinās tevi un tavus viesus ar savu neparasto un bagātīgo garšu.

 

Leave a Comment